Nakličovací sklenice a BIO osivo na klíčení / 13.10.2020
Proč jíst rostlinné klíčky?
Léčivé účinky klíčků
Pravidelná konzumace čerstvých klíčků posiluje imunitu, a tělo se pak snáze uchrání běžným infekcím. Zároveň lépe bojuje i se závažnějším onemocněním, proto mnozí odborníci klíčky doporučují při prevenci, ale i jako součást jídelníčku při léčbě onkologických onemocnění.
Malý klíček v sobě nese tolik prospěšných látek, že se o tom dospělé rostlině může jen zdát. Sníte-li lžíci salátových klíčků ředkvičky, zaplaví vás takový počet blahodárných sloučenin, jako byste spořádali přibližně 30 kusů běžných ředkviček z obchodu.
Není divu, že se čerstvé klíčky uplatňují při léčbě onemocnění cév, cukrovky či při poruchách metabolismu.
Naklíčovací sklenice je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky.
Naklíčovací sklenice Zdravý den® je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla. Má speciální šroubovací víčko opatřené síťkou z nerezové oceli, kovový stojánek pro umístění sklenice víčkem dolů a keramický podstavec pro zachycení přebytečné vody, která ze sklenice odkapává po promývání semen. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.
Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky elegantnímu designu bude naklíčovací sklenice Zdravý den účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.
Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná. Používejte semena na klíčení v BIO kvalitě. BIO osivo můžete koupit také u nás.
Použití naklíčených výhonků
Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.