Papriky + kiwano / 21.11.2023
PAPRIKY není třeba komentovat - sladké, křupavé a šťavnaté!
KIWANO - vzhledově se podobá okurkám nebo malému, rohatému melounu. Je současným hitem mezi plody, které lze konzumovat nebo použít ke zdobení jídel nebo jako atraktivní dekoraci. KIWANO chutná jako kombinace melounu a kiwi.
Dužina je šťavnatá, zelené až zeleno žluté barvy s množstvím malých pecek. Konzumuje se v syrovém stavu, chuť lze zvýraznit přidáním cukru a citronové šťávy a přizdobit třeba šlehačkou, taktéž lze vytvořit sladký dezert. Dužina plodů se také používá do zeleninových či ovocných salátů, lze použít jako příloha k masu nebo mořským plodům v podobě chutného dressingu. Jednoduchý je také nápoj z kiwana, kdy do vody dáme dužinu a rozmixujeme a tím získáme osvěžující nápoj. Plody jsou bohaté na vitamín C a obsahují důležité a zdraví prospěšné sloučeniny magnézia a draslíku. Utržené plody vydrží v teplotách 10-20 stupňů C až 6 měsíců, takže lze je skladovat a konzumovat téměř celou zimu.